Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 18. 9. 2014

19. 9. 2014 | Agris

Ministr Marian Jurečka: Zdravý spotřebitelský patriotismus je jednou z cest, jak podpořit naše zemědělce a potravináře

Ministr zemědělství Marian Jurečka se dnes opět sešel se zástupci největších obchodních řetězců působících v České republice. Jednali spolu o možnostech, jak snížit plýtvání potravinami, o marketingové podpoře tuzemských producentů a o zapojení maloobchodních řetězců do této podpory.

EU se dohodla na nových opatřeních na pomoc výrobcům potravin

Představitelé Evropské unie se dohodli na nových opatřeních na podporu producentů potravin, které zasáhlo ruské embargo. Zveřejní je během příštích dnů. Oznámila to podle agentury Reuters Evropská komise. Program nedávno narazil na problémy, neboť z Polska přišlo podle zahraničních agentur nepřiměřeně mnoho žádostí o podporu.

Agrofert otevřel největší mléčnou farmu v Česku

V Uhelné Příbrami byla otevřena nová farma se stájemi až pro 1240 dojnic. Chovatelé ze zemědělské společnosti ZS Vilémov počítají s denní produkcí 30 tisíc litrů mléka, které budou dodávat do mlékárny v nedalekém Hlinsku. Zemědělský podnik i mlékárna patří do koncernu Agrofert, jehož majitelem je ministr financí Andrej Babiš.

Jurečka: Policie šetří na pozemkovém úřadu průšvihy za miliardy

Na Státním pozemkovém úřadu (SPÚ) probíhá rozsáhlé policejní vyšetřování. Podle zatím zjištěných informací by měly padnout i konkrétní tresty. Jsou tam průšvihy, které budou v řádu desítek milionů, stovek milionů, možná i miliard korun, řekl v předvolební televizní debatě v Jeseníku nad Odrou na Novojičínsku ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 19. 9. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 04:17