Agris.cz - agrární portál

Benešov schválil výkupy pozemků pro lesopark Sladovka

25. 9. 2014 | ČTK

Benešovští zastupitelé schválili výkup části pozemků, které budou zapotřebí pro vybudování sportovně-rekreačního areálu Sladovka. Zatím se ale vykupovat nemohou, nejdřív totiž bude nutné kvůli plánovanému lesoparku změnit územní plán, řekl dnes novinářům starosta Jaroslav Hlavnička (Volba pro město).

Zhruba polovina pozemků pod budoucím rekreačním areálem je majetkem město a polovinu mají soukromní vlastníci. Bez jejich příslibu, že pozemky odprodají, podle starosty nemá cenu projekt vůbec zahajovat. Prodej některých pozemků už je dojednán, druhou vlnu odprodejů nyní schválili zastupitelé. Jde ale zatím jen příslib, respektive o uzavření smlouvy o smlouvě budoucí. Podmínkou je, že zastupitelé schválí změnu územního plánu.

"Pověřili mě, že mohu jednat o výkupech, tak tak činím. Protože bez příslibu od těch lidí, že nám to odprodají, o tom nemá smysl ani uvažovat. Na základní část vlevo od zimního stadionu směrem k Vlašimské už příslib máme," uvedl starosta.

Rekreační areál má vzniknout v jihovýchodní části města v okolí stejnojmenného koupaliště. Radnice chce v lesoparku vybudovat in-linovou dráhu, lezeckou stěnu a discgolfové hřiště, v němž jsou místo golfových jamek koše a tradiční golfové míčky a hole na sportovišti nahrazují létající disky.

Kdy se lesopark vybuduje a kolik na to bude potřeba celkem peněz, je zatím otázkou. Podle Hlavničky bude také záležet na tom, zda budoucí vedení města bude chtít v tomto projektu pokračovat. Zatím podle něj nebylo do projektu nic investováno a existuje pouze základní studie, kterou město pořídilo bezplatně.

Podle představ radnice by mělo jít o jakousi protiváhu konopišťského parku, který není pro lidi z centra Benešova tak dostupný. Město v této lokalitě počítá i s rozšířením fotbalových hřišť a tenisových kurtů. Vedle nynějšího krytého bazénu by se podle Hlavničky mohl vybudovat ještě jeden venkovní pro letní koupání.


Zdroj: ČTK, 25. 9. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 17:29