Agris.cz - agrární portál

Francouzskou kuchyni představí na Grébovce Delifest

3. 10. 2014 | ČTK

Festival Delifest, který dnes začíná na pražské Grébovce, představí francouzskou kuchyni. Návštěvníci se mohou těšit na francouzská vína, ústřice, šneky nebo rybí polévku Boullabaisse. Během dneška a víkendu očekávají pořadatelé návštěvu až osmi tisíc zájemců. Novinářům to řekl Vladimír Kouba z pořadatelské společnosti Delifest Production.

Slavnosti francouzské kuchyně jsou druhou akcí zaměřenou na představení konkrétní kuchyně veřejnosti. V červnu společnost na Grébovce pořádala první festival zaměřený na italskou kuchyni, na který dorazilo na deset tisíc návštěvníků. Další festival zaměřený na gastronomii zemí commonwealtu se uskuteční do konce měsíce.

Počet návštěvníků prvního festivalu se ale nejspíš tentokráte nepodaří zopakovat, uvedl Kouba s tím, že současná akce je výrazněji zaměřená na gastronomii ryze francouzskou, zatímco předchozí měla přesah do celé středomořské kuchyně a řada návštěvníků rovněž přišla třeba jen na doprovodný program.

Ten ale nebude chybět ani na současném festivalu. Vystoupí například kapela Voila nebo zpěvačka Chantal Poullain. Pro děti budou přichystány umělecké dílny, mohou se utkat například v soutěži v kreslení nebo upéct vlastní hrníčkový dortík.

Delifest se podle pořadatelů nechce poměřovat s již existujícími akcemi, které představují gastronomické laureáty, a nejde ani o přehlídku nejlepších restaurací. Má jít o rodinný festival popularizující různé druhy zahraniční kuchyně, na čemž pořadatelé spolupracují s komunitami cizinců žijících v Česku.


Zdroj: ČTK, 3. 10. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.12.2025 11:13