Agris.cz - agrární portál

Masokombinát Krásno chce získat část obchodního závodu konkurenta

21. 10. 2014 | ČTK

Masokombinát Krásno (MP Krásno) chce získat část obchodního závodu společnosti INPOST z Uherského Hradiště. Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Vyplývá to z webových stránek úřadu.

ÚOHS vede pouze zjednodušené řízení. Posuzovat bude oblast výroby a prodeje masa a masných výrobků, což jsou trhy, na kterých se pohybují obě firmy. Co konkrétně má MP Krásno od konkurenta převzít ÚOHS nezveřejnil. O povolení fúze by měl ÚOHS rozhodnout do jednoho měsíce od zahájení řízení.

Valašskomeziříčský masokombinát Krásno, který patří mezi přední české zpracovatele masa, loni vyrobil rekordní množství uzenin. Do svých řeznictví a dalších prodejen v zemi dodal více než 25.000 tun masných produktů, což je zhruba o deset procent více než v roce 2012. Mírně narostl i obrat, přehoupl se přes dvě miliardy korun.

Podnik ročně zpracovává zhruba 25.000 tun masa. Vedle tohoto provozuje více než 20 vlastních prodejen, největší je v centru Ostravy. Největší ostravské řeznictví dosahuje ročně obratu přes 100 milionů korun. MP Krásno nyní zaměstnává více než 700 lidí, z toho asi 200 je jich v prodejní síti. Společnost také exportuje na Slovensko a proniká na maďarský trh.

INPOST Uherské Hradiště je na trhu podle svého webu 20 let. Vlastní a provozuje síť prodejen, masa a uzenin na Moravě a západním Slovensku. Aktuálně chce firma otevřít novou prodejnu v Pohořelicích na Brněnsku. Loni výnosy společnosti klesly pod miliardovou hranici na 855 milionů korun. Firma byla v mírném zisku.


Zdroj: ČTK, 21. 10. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 00:00