Agris.cz - agrární portál

Prší-li a máme-li SVS v zádech…

24. 10. 2014 | SVS ČR

…je možné si povšimnout, jak veterináři pečlivě sledují i měnící se počasí. Monitorovací systém je totiž nastaven tak, že na základě informací z Centrálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu, když se očekává nebezpečí povodní, prověřují veterinární inspektoři příslušných krajských veterinárních správ, jak jsou zabezpečeny chovy hospodářských zvířat.

Prověřují chovy jak z hlediska pohody, welfare, tak z hlediska případného ohrožení a také zabezpečení pitné vody a vodou nenarušeného krmiva. Počítáme také s možným ohrožením skladů nejen krmiva pro zvířata ale i také s případným možným zatopením potravinářských provozů.

Po zkušenostech z uplynulých let se ukazuje, že jak chovatelé, tak zpracovatelé, potravináři, se „nějakým třetím stupněm povodňového ohrožení“ nedají zaskočit.

V posledních hodinách je hlášen například na řece Otavě na Plzeňsku 3. stupeň povodňové aktivity. Ztráty na zvířatech nejsou hlášeny.

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS


Zdroj: SVS ČR, 24. 10. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 05:52