Agris.cz - agrární portál

Vláda schválila změnu statutu Agrární komory

27. 10. 2014 | ČTK

Agrární komora (AK) bude mít do budoucna šest viceprezidentů místo nynějších dvou. Novým poradním orgánem představenstva největší nevládní organizace zemědělců v Česku se stane nově vytvořené prezidium. Obchodní spory mezi členy komory bude moci řešit nově vzniklá smírčí komise. Vláda dnes změnila změnu statutu komory, zjistila ČTK z výsledků jednání kabinetu na jeho webu.

Podle mluvčí Agrární komory Dany Večeřové by navýšení počtu viceprezidentů, z nichž tři by zastupovali všeobecnou sněmovnu a tři sněmovnu společenstev komory, mělo přinést zintenzivnění práce organizace. Každý z viceprezidentů by zodpovídal za svěřený úsek.

Členové Agrární komory podle údajů z letošního března hospodaří na více než 70 procentech zemědělské půdy v ČR. Členské podniky zaměstnávají zhruba 103.000 lidí. Vedle zemědělců komora sdružuje lesníky, potravináře, ale například i včelaře.

Od konce letošního března stojí v čele komory bývalý ministr zemědělství Miroslav Toman. Po devíti letech vystřídal ve funkci současného senátora Jana Velebu. Organizaci by měl řídit nejméně tři roky do dalšího volebního sněmu. Toman je i prezidentem Potravinářské komory. Dvěma viceprezidenty Agrární komory jsou v současné době Bohumil Belada a Václav Hlaváček.


Zdroj: ČTK, 27. 10. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 02:42