Agris.cz - agrární portál

Do čela nového e-shopu s potravinami míří ex-šéf Globusu Vyhnálek

29. 10. 2014 | ČTK

Nový e-shop s potravinami, který připravuje skupina Rockaway podnikatele Jakuba Havrlanta, povede dlouholetý šéf řetězce Globus Petr Vyhnálek. Do pěti let chce obchod dosáhnout obratu v řádu miliard korun. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí skupiny Michaela Papežová. Konkurence na online trhu s potravinami v Česku rychle roste, letos na něj vstoupil např. portál Rohlík.cz, vlastní e-shopy chystají i některé velké obchodní řetězce.

"Online je dnes už tak daleko, že dává možnost vytvořit nový distribuční kanál potravin," uvedl Vyhnálek. O názvu internetového obchodu ještě není rozhodnuto. Projekt bude spuštěn během příštího roku.

"Naší strategií je propojování online a offline světa a na poli prodeje potravin vidíme jako konkurenty tradiční kamenné řetězce, nikoliv pouze internetové projekty. Z toho důvodu jsme do týmu hledali někoho z prostředí retailu a jsme opravdu nadšení, že na naši nabídku kývnul právě Petr Vyhnálek," uvedl výkonný ředitel skupiny Rockaway Jan Jírovec.

E-shop s potravinami by si měl podle Jírovce své zákazníky najít mezi rodinami a domácnostmi, které pořizují velké nákupy v klasických obchodních centrech. "V první fázi bude služba dostupná pro Prahu a blízké okolí s plánem rozšíření i do dalších měst. Oproti konkurenčním online projektům bude stát na přímé spolupráci s více dodavateli a výrobci, nikoli jedním distributorem potravin," dodal Jírovec.

Nový projekt bude čerpat výhody ze sdílení klíčových aktivit s E-commerce Holdingem např. v marketingu, logistice, IT nebo zákaznickém servisu.

E-commerce Holding představuje klíčovou aktivitu skupiny Rockaway, do které nedávno vstoupili i Daniel Křetínský a Patrik Tkáč prostřednictvím společnosti Czech Media Invest. E-commerce Holding provozuje e-shopy jako např. Sporty.cz, Snowboards.cz, Proděti.cz nebo Bigbrands.cz.

Petr Vyhnálek v letech 1999 až 2011 vedl obchodní řetězec Globus na pozici jednatele. Působil také jako viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.

Na online trh s potravinami v září stoupil také e-shop Rohlik.cz, za kterým stojí podnikatel Tomáš Čupr a investiční skupiny Miton a Enern. Podle Čupra by mohl do pěti let dosáhnout ročního obratu téměř deset miliard korun. Prodeji potravin přes internet nyní dominuje Služba Potraviny online řetězce Tesco, e-shop má 165.000 registrovaných zákazníků. Vlastní e-shopy chystají také Billa či Kaufland.


Zdroj: ČTK, 29. 10. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 01:10