Souhrn událostí uplynulého dne – 30. 10. 2014

Přijde v březnu mléčná apokalypsa? Němci už šikují své kravské hordy

V březnu příštího roku se otevře prostor ke zlevnění mléka. Skončí omezení produkce v jednotlivých zemích EU a vyšší výroba může vést k nižším cenám pro spotřebitele. Čeští chovatelé se však obávají, že trh zaplaví mléko z Německa, což povede k úbytku tuzemských chovů.

S křížkem po funuse: Evropská komise posvětila doslazení vína

Vinaři si mohou oddechnout. Evropská komise jim konečně udělila výjimku v doslazování moštu, ze kterého vyrábějí víno. Do sta litrů hroznového moku mohou přisypat zhruba o kilo cukru víc, vykompenzují tak letošní nepříznivé počasí. Rozhodnutí komise ale jen oficiálně posvětilo to, co už se dávno stalo.

Rusko hrozí omezením tranzitu potravin z Běloruska do Kazachstánu

Moskva dnes pohrozila omezením tranzitu potravin z Běloruska a Ukrajiny do Kazachstánu kvůli možným pokusům importovat do Ruska produkty z Evropské unie. Informovala o tom agentura RIA Novosti s odvoláním na šéfa veterinární a fytosanitární služby Rosselchoznadzor Sergeje Dankverta.

Revoluce v potravinách – brambory, které se dají zavlažovat i slanou vodou

V České republice zatím s vodou není větší problém. To samé ale nemohou říci mnohé jiné státy ve světě, které musí složitě odsolovat vodu, aby s ní mohli zavlažovat pole či zúrodňovat step a poušť. To vše se ale brzy změní. Přichází potravinová revoluce. Informoval o ní britský list The Guardian.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info