Agris.cz - agrární portál

Vítězství v soutěži Zemědělec roku obhájila firma Úsovsko EKO

5. 11. 2014 | ČTK

Vítězem soutěže Zemědělec roku se letos, stejně jako loni, stala společnost Úsovsko EKO z Klopiny na Šumpersku. Výsledky byly dnes vyhlášeny ve Slovanském domě. V soutěži, kterou pořádá vydavatelství Profi Press a týdeník Zemědělec, se zemědělské podniky hodnotí podle ekonomických ukazatelů. Šlo o 13. ročník soutěže. 

Druhé místo pro letošní rok obhájila firma AGROS HANÁ z Olomouckého kraje. Ze stejného regionu pochází také třetí v pořadí, Zemědělské družstvo Hnojice. Vítěz dostal šek na 150.000 korun, druhé místo bylo oceněno 100.000 Kč a třetí 50.000 Kč. 

Kromě absolutních vítězů byli letos vyhlášeni regionální vítězově v deseti krajích a čtyři nejlepší subjekty na základě právní normy. Nejlepším mladým farmářem se stal stejně jako loni Václav Nosek z Kestřan na Písecku. 

Odborníci z Ústavu zemědělské ekonomiky a informací hodnotili firmy na základě jejich loňských ekonomických výsledků. Podle vypočtených hodnot dostaly přihlášené podniky body. Spolupořadateli soutěže jsou ministerstvo zemědělství ČR, Agrární komora, Zemědělský svaz, Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů a Společnost mladých agrárníků. 


Zdroj: ČTK, 5. 11. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 19:37