Souhrn událostí uplynulých dní – 21. – 23. 11. 2014

Pálenice hlásí třetinovou úrodu proti loňsku

Loni jely pálenice ve dne v noci, letos stojí. Úroda ovoce byla především na Zlínsku mimořádně slabá. Nejprve stromy decimovalo sucho, pak naopak deště a hniloba. Odborníci odhadují, že se urodila zhruba třetina toho, co loni. "Loni se pálilo od října až do 23. prosince v kuse: přes týden, o víkendech, ve dne i v noci, jelo se pořád. Letos jsou některé dny úplně volné,"

Koná se druhá potravinová sbírka, chce shromáždit 100 tun jídla

Češi dnes můžou ve více než 380 obchodech podpořit chudé darováním potravin. Druhý ročník Národní potravinové sbírky organizuje platforma Byznys pro společnost. Vybrané potraviny poputují do charitativních organizací poskytujících pomoc zejména seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám a dětem z dětských domovů.

Eva Malá: Rusové pašují zakázaná jídla, chybějí hlavně dobré sýry

Na začátku byla touha posunout se z Prahy na východ, jen nebylo jasné, jak moc daleko. Místo zvažovaného přesunu do Jižní Koreje si nakonec Eva Malá vybrala Rusko. Učí tam angličtinu a věnuje se projektu Commietravels.com, který mapuje socialistické umění, historii a architekturu někdejšího východního bloku. A hlavně – založila facebookovou komunitu 365 Days of Russian Ban on Food.

Výrobce mléka z Plzeňska drží nad vodou německé mlékárny

Výrobce mléka v Plzeňském kraji drží už několik let nad vodou bavorské mlékárny. Dávají jim vyšší cenu než čeští zpracovatelé a platí do deseti dnů. V současnosti dávají za mléko mezi deseti až 11 korunami za litr podle obsahu složek jako jsou tuky a bílkoviny. ČTK to řekli producenti mléka z Plzeňska. Čeští zpracovatelé platí méně než deset korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info