Agris.cz - agrární portál

Masokombinát Krásno může získal prodejny svého konkurenta

24. 11. 2014 | ČTK

Masokombinát Krásno (MP Krásno) získal prodejny společnosti INPOST z Uherského Hradiště. Transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to dnes řekl bez bližších podrobností mluvčí úřadu Martin Švanda.

Antimonopolní úřad vedl pouze zjednodušené řízení. Posuzoval oblast výroby a prodeje masa a masných výrobků, což jsou trhy, na kterých se pohybují obě firmy. Podrobnosti k případu ÚOHS nezveřejnil. Podle webu společnosti INPOST přešly její prodejny do skupiny MP Krásno a.s. k 4. listopadu 2014. Firma má aktuálně 48 prodejen. Většinu z nich na Moravě, část je na Slovensku.

Valašskomeziříčský masokombinát Krásno, který patří mezi přední české zpracovatele masa, loni vyrobil rekordní množství uzenin. Do svých řeznictví a dalších prodejen v zemi dodal více než 25.000 tun masných produktů, což je zhruba o deset procent více než v roce 2012. Mírně vzrostl i obrat, který přesáhl dvě miliardy korun.

Podnik ročně zpracovává zhruba 25.000 tun masa. Vedle toho provozuje více než 20 vlastních prodejen, největší je v centru Ostravy. Největší ostravské řeznictví dosahuje ročně obratu přes 100 milionů korun. MP Krásno zaměstnává více než 700 lidí, z toho asi 200 v prodejní síti. Společnost také exportuje na Slovensko a proniká na maďarský trh.

INPOST Uherské Hradiště je na trhu podle svého webu 20 let. Vlastní a provozuje síť prodejen masa a uzenin na Moravě a západním Slovensku. Loni výnosy společnosti klesly pod miliardovou hranici na 855 milionů korun. Firma byla v mírném zisku.


Zdroj: ČTK, 24. 11. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 02:02