Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 1. 12. 2014

2. 12. 2014 | Agris

Povinnost hlásit dovoz masa zřejmě zůstane i pro zrušení sankcí

Přísnější pravidla pro dovoz živočišných produktů do Česka platí už skoro dva měsíce. Například obchodníci s masem musejí úřadům hlásit objednávky dva dny předem. Původně to ministerstvo zemědělství prezentovalo jako ochranné opatření proti důsledkům ruského embarga, teď ale přiznává, že se čeští dovozci budou muset s tímto opatřením smířit i do budoucna.

Boj proti falšovanému vínu? Pomoci má vlajka s kalichem

Spotřeba vína v České republice rok od roku narůstá. Za posledních deset let o téměř čtyři litry na hlavu. Jenže domácí vinaři s poptávkou nestačí držet krok. Kvůli složité výsadbě nových vinic tak asi dvě třetiny prodaného vína pocházejí z dovozu. Ti poctiví použití zahraničních hroznů přiznávají, jsou ale i obchodníci, kteří zákazníky klamou. ,

V Nizozemsku kvůli ptačí chřipce vybili dalších 28.000 zvířat

V Nizozemsku se objevilo další, už čtvrté ohnisko nákazy ptačí chřipkou. Místní úřady dnes uvedly, že laboratoře odhalily nebezpečný chřipkový kmen H5N8 na drůbeží farmě ve městě Zoeterwoude na západě země. Kvůli nákaze tam bylo vybito 28.000 ptáků.

Novinka: Poradní sbor generálního ředitele Lesů ČR

Generální ředitel státního podniku Lesy České republiky Ing. Daniel Szórád, PhD. sestavil svůj deseti členný Poradní sbor, který je tvořen zkušenými zaměstnanci podniku ze všech organizačních úrovní, a též z různých regionů. Členové Poradního sboru se s generálním ředitelem budou setkávat v rámci nepravidelných konzultací.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 2. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 14:14