Agris.cz - agrární portál

BIOFACH 2015: mladý, inovativní a bio!

18. 12. 2014 | bio-info.cz

Vůdčí světový veletrh prezentuje největší dotovaný společný stánek mladých inovativních podniků.  

Průzkumníci trendů a potravin, pozor! V době od 11. do 14. února se na BIOFACHu, vůdčím světovém veletrhu biopotravin, zase sejdou ti, kdo v této mezinárodní branži něco znamenají. Ale nejen to. Při hledání inspirace a inovací by si měli odborní návštěvníci určitě naplánovat také návštěvu společného stánku mladých inovativních podniků s prezentaci nováčků v hale 9, stánek 341, podporovanou Spolkovým ministerstvem hospodářství a energie (BMWi). Stánek čítající 45 vystavovatelů je největším svého druhu od počátků tohoto odborného veletrhu a v roce 2015 bude opět bohatým zdrojem  vybraných, chutných a podnětných produktů. V roce 2015 veletržní dvojice BIOFACH a VIVANESS očekává celkem 2 200 vystavovatelů – z toho 200 na mezinárodním odborném veletrhu přírodní kosmetiky – a kolem 42 000 odborných návštěvníků. 

Nabídka 45 vystavovatelů dotovaného společného stánku mladých inovativních podniků veletrhu BIOFACH 2015 má široký záběr. Sahá od nealergenní dětské čokolády ve tvaru různých zvířátek přes kořenící směsi z bylinek a květů až po dýňový kečup firmy Georg Thalhammer. Tento výrobce, který v roce 2014 získal cenu Best New Product Award BIOFACH, se veletrhu zúčastní už podruhé. Vysoký podíl vítězů soutěže každoročně přichází právě z řad vystavovatelů společného stánku. Podporu účasti lze získat pro každý veletrh dvakrát. Mezi společnostmi zastoupenými na společném stánku příštího veletrhu BIOFACH je 30 nových vystavovatelů. K nim patří i firma veggy friends, která nabízí sortiment všeho „masa a uzenin“ ve veganské verzi. Trendem je personalizace produktů. Tomuto přání zákazníků vychází vstříc například firma mychipsbox. Ta nabízí chipsy z nejlejpších přísad, ručně tříděné a balené ve vlastní manufaktuře, čerstvě dodávané. Chuťové odstíny si mohou zákazníci v internetové prodejně sestavit sami. Pestrá paleta chutí sahá od klasického koření jako papriky či cibule až po ty nejexotičtější chuťové odstíny, např. Crema Catalana (katalánský krém) nebo jogurt s borůvkami. 

Přesné informace o vystavovatelích společného stánku mladých inovativních podniků zájemci najdou na: www.biofach.de/ exhibitors-gmsju

O dotovaném společném stánku

Mladé společnosti nabízející inovativní produkty nebo služby v sektoru biopotravin profitují z úspěšného veletrhu BIOFACH: Spolkové ministerstvo hodpodářství a energie podporuje jejich účast na společném stánku a umožňuje jim tak přímo oslovit vysoce kvalifikovanou odbornou veřejnost. Vystoupení na veletrhu je organizováno společností NürnbergMesse a podporováno Výstavním a veletržním výborem německého hospodářství (AUMA - Ausstellungs- und Messe-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft), pokud se týká poradenství v oblasti exportu. Záměrem podpory je oživení vývozní činnosti podniků a zároveň posílení ekonomické pozice Německa. Podpoře účasti na veletrhu nic nebrání, pokud mají firmy sídlo a provozovnu v Německu, nejsou starší než deset let a splňují kritéria EU definující malé podniky, to znamená, že musí mít méně než 50 pracovníků a jejich roční obrat nesmí přesahovat 10 milionů eur. Kdo splňuje tyto požadavky a chtěl by využít podpory, může si podat odpovídající žádost u Spolkového úřadu pro hospodářství a kontrolu vývozu (Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle – BAFA).

Zdroj: BioFach


Zdroj: bio-info.cz, 18. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 01:22