Agris.cz - agrární portál

Dotace pro myslivce budou znovu vyřizovat krajské úřady

19. 12. 2014 | ČTK

Dotace pro myslivce zřejmě budou po roce opět vyřizovat krajské úřady. Nyní to provádějí Krajské agentury pro zemědělství a venkov (KAZV), které ale budou ke konci roku zrušeny. Změnu přinese vládní novela, kterou schválil Senát. Normu dostane k podpisu prezident.

Krajské úřady vyřizovaly příspěvky z Fondu životního prostředí na podporu vybraných mysliveckých činností do konce loňského roku. Od letošního ledna přešla tato agenda na KAZV. Ty však ke konci tohoto roku zaniknou a jejich kompetence převezme Státní zemědělský a intervenční fond.

Agenda dotací pro myslivce tak od ledna připadne ministerstvu zemědělství, které je ale nemůže interním pokynem přenést na podřízené organizace. To by pro vyřízení zhruba tisícovky žádostí o příspěvek ročně muselo nabrat minimálně šest zaměstnanců, což by znamenalo nárůst personálních nákladů o 3,6 milionu korun ročně.

V prvním čtvrtletí příštího roku bude ministerstvo žádosti o dotace shromažďovat a k 1. dubnu, kdy novela nabude účinnosti, agendu převede na kraje. Krajské úřady návrat kompetence podle návrhu finančně nezasáhne. Po jejím převodu na KAZV jim totiž nebyl snížen příspěvek na výkon přenesené působnosti ani počet úředníků.


Zdroj: ČTK, 19. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 20:31