Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12.2014

Dotace pro myslivce budou znovu vyřizovat krajské úřady

Dotace pro myslivce zřejmě budou po roce opět vyřizovat krajské úřady. Nyní to provádějí Krajské agentury pro zemědělství a venkov (KAZV), které ale budou ke konci roku zrušeny. Změnu přinese vládní novela, kterou schválil Senát. Normu dostane k podpisu prezident.

V Polsku je nejlevněji, v Rakousku nejdráž, ukázal nákup potravin

Za drobnými nákupy se Čechům nevyplatí vyjet za hranice. Velké nákupy však stále vyjdou v některých sousedních zemích výhodněji, i přes loňské oslabení koruny centrální bankou. Pouze v Rakousku se Čechům nákup pořádně prodraží.

Mzdy v zemědělství v roce 2015 porostou nejspíše o 2,5 až 2,8 %

Zástupci zemědělských svazů se ani během třetího kola jednání nedohodli s odboráři na růstu mezd v zemědělství v nadcházejícím roce. Přestože obě strany od začátku kolektivního vyjednávání proti svým původním návrhům ustoupily a růst tarifů by se měl pohybovat mezi 2,5 a 2,8 procenta, kolektivní smlouvu vyššího stupně zatím nepodepsaly.

Správa rezerv podepsala smlouvu s Babišovou firmou o skladování obilí

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) uzavřela novou smlouvu o podmínkách skladování obilí s firmou Navos ze skupiny Agrofert, kterou vlastní ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Informoval o tom tabletový týdeník Dotyk s odvoláním na správu rezerv.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info