Agris.cz - agrární portál

Vyřizování dotací myslivcům se vrátí na krajské úřady

22. 12. 2014 | ČTK

Dotace pro myslivce budou od ledna po roce opět vyřizovat krajské úřady. Nyní to provádějí Krajské agentury pro zemědělství a venkov (KAZV) zřizované ministerstvem zemědělství, které mají být ale ke konci roku zrušeny. Vyplývá to z novely zákona o myslivosti, kterou dnes podepsal prezident Miloš Zeman. 

Až do 31. prosince 2013 vyřizovaly příspěvky z Fondu životního prostředí na podporu vybraných mysliveckých činností krajské úřady. V důsledku změny zákona ale od letošního ledna přešla tato agenda na KAZV. Ty však ke konci roku zaniknou a jejich kompetence převezme Státní zemědělský a intervenční fond. 

Agenda by tak od 1. ledna 2015 připadla ministerstvu zemědělství, které je ale nemůže interním pokynem přenést na podřízené organizace. To by pro vyřízení zhruba tisícovky žádostí o příspěvek ročně muselo nabrat minimálně šest zaměstnanců, což by znamenalo nárůst personálních nákladů o 3,6 milionu korun ročně. 

Naopak krajské úřady návrat kompetence podle návrhu finančně nezasáhne. Po jejím převodu na KAZV jim totiž nebyl snížen příspěvek na výkon přenesené působnosti ani počet úředníků. 


Zdroj: ČTK, 22. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 13:32