Agris.cz - agrární portál

Olomoucký kraj vydal publikaci zaměřenou na regionální výrobce

24. 12. 2014 | ČTK

Olomoucký kraj vydal novou publikaci zaměřenou na regionální výrobce potravin, přírodních produktů či řemeslných výrobků, pomocí které chce propagovat místní produkci. Publikace vyšla v elektronické podobě a bude průběžně aktualizována, sdělil ČTK hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). 

"Snažíme se v co největší míře propagovat místní produkci a regionální výrobky vysoké kvality, a proto jsme se rozhodli vydat katalog, který veřejnosti přiblíží co malé firmy a živnostníci v regionu vyrábí a kde si výsledné produkty mohou občané koupit," uvedl Rozbořil. 

Katalog obsahuje tři stovky výrobců a řemeslníků z Olomouckého kraje, kteří mají certifikát Haná regionální produkt, Moravská brána regionální produkt či Jeseníky originální produkt. Do publikace byly zařazeny také výrobky oceněné v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek Olomouckého kraje. 

Nový katalog podle hejtmana pomůže malým a středním firmám z Olomouckého kraje s propagací regionálních výrobků a specialit, a tím jim může otevřít nové obchodní příležitosti. Lidé pak mají možnost nákupem těchto produktů podpořit místní zaměstnavatele. 

Výrobci a poskytovatelé služeb jsou v publikaci seřazeni podle oborů podnikání. "V souvislosti s průběžnou certifikací a oceňováním dalších výrobců a poskytovatelů služeb bude katalog pravidelně aktualizován," podotkla mluvčí kraje Kamila Navrátilová. 

Publikace obsahuje také informace o aktivitách Olomouckého kraje v oblasti rozvoje venkova a systému regionálního značení v ČR, ve kterém se řada spotřebitelů nyní špatně orientuje. 


Zdroj: ČTK, 24. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 22:44