Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 24. – 28.12.2014

29. 12. 2014 | Agris

Kontroly prodeje ryb na jihu Čech a Vysočině byly bez pokut

Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) nezjistili při kontrolách prodeje ryb v Jihočeském kraji a na Vysočině žádný nedostatek. Za dva dny, kdy kvalitu služeb ověřovali, nemuseli udělit žádnou pokutu. ČOI zkontrolovala 35 prodejců. Dnes o tom informoval zástupce ředitele inspektorátu pro Jihočeský kraj a Vysočinu Karel Havlíček.

Studie: Odlesňování tropů ovlivní zemědělce v Evropě i USA

Rozsáhlé odlesňování tropů může způsobit rozsáhlé změny v teplotách a množství či četnosti dešťů na tisíce kilometrů vzdálených místech. Může tak ovlivnit i úrodu v Evropě nebo Spojených státech, tvrdí studie publikované v magazínu Nature Climate Change.

Olomoucký kraj vydal publikaci zaměřenou na regionální výrobce

Olomoucký kraj vydal novou publikaci zaměřenou na regionální výrobce potravin, přírodních produktů či řemeslných výrobků, pomocí které chce propagovat místní produkci. Publikace vyšla v elektronické podobě a bude průběžně aktualizována, sdělil ČTK hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD).

Šumava v září otevře dvě centra: jedno pro pozorování vlků, druhé zaměřené na jeleny

Od září příštího roku budou moci lidé vyrazit na Šumavě do dvou nových center. Jedno umožní pozorování jelenů, ve druhém návštěvníci uvidí vlky. Obě centra mají simulovat život těchto zvířat ve volné přírodě. Jejich vybudování bude stát více než 140 milionů korun, sdělil mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 29. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 13:15