Agris.cz - agrární portál

Nejlepší obal roku má káva Crema Delicado. Cenu získal český výrobce káv Marila, kterého zachránilo MOKATE

30. 12. 2014 | Agris

V národní soutěži OBAL ROKU letos zazářila česká filiálka významného výrobce nápojů - společnosti MOKATE. Zlatou cenu v rámci best-of-the-bestzískal obal zrnkové kávy Crema Delicado vyráběné ve votických závodech Marila v rámci skupiny Mokate Czech. Oceněný obal vyrobila firma OTK Group.

„Flexibilní obal určený pro 1 kg zrnkové kávy je jedinečný ve svém technologickém zpracování. Je znovu uzavíratelný pomocí kolejničky, násypka umožňuje bezpečné uchopení při dávkování. Zabudovaný ventilek dovoluje zkrátit technologické časy při balení. Použití speciální matné folie při laminaci a tisku výrazně mění estetický vzhled obalu a odlišuje tak konečný produkt od ostatních,” píše se ve zdůvodnění.

Majitelka skupiny firem MOKATE Teres Mokrysz uvedla, že ji cena těší a je i zadostiučiněním za 53milionovou investici, kterou polská firma matka vložila do záchrany českého podniku s dlouholetou tradici, do moderních výrobních a balících linek, věžových sil a mlýna. „Marila se svým výrobním portfoliem patřila mezi české stříbro. Bohužel, investiční společnosti se k ní tak nechovaly.  My jsme tradičním českým kávám Marila poskytli modernější výrobní zázemí, facelift obalu a marketingovou podporu. Díky tomu Marila vstala jako Fénix z popela a jsem přesvědčena, že bude stále silnějším hráčem nejen na českém trhu,“ dodává Teresa Mokrysz s tím, že se pod vlajkou MOKATE v roce 2O14 podařilo zvýšit prodej tradiční české kávy na zahraničních trzích o 30 procent.

Její slova potvrzuje ředitel Jerzy Klimczak „Káva MARILA Intensa a Delicado jsou našim nejlepším vývozním artiklem a výsledky prodeje napovídají, že v dalších letech svedou boj o prvenství s nejlepšími kávami na trhu,“ hovoří. Dalším velmi zajímavým produktem je CAFE Crema espresso, uzavřené v zajímavém obalu, který zaručuje čerstvost a funkčnost výrobku. Nyní se Marily nabídka rozrostla o sérií káv Single Origin. Charakterizuje je výjimečná chuť, která čerpá ze země původu kávových zrn. Kromě toho se Single Origin vymyká originalitou grafického zpracování obalu.

Rodinný podnik klade důraz na moderní obaly, což je vidět ve všech produktových řadách. Jedinečnost výrobků musí doplňovat kvalitní obal: Moderní, inovativní a příjemný na pohled. Tato cena tento trend jen potvrzuje.

Poláci koupili českou Marilu v roce 2009, zachránili ji před krachem a zachovali pracovní místa v obci Votice, jde žije zhruba 4,5 tisíc obyvatel. Teresa Mokrysz říká, že úkolem týmu MOKATE bylo především modernizovat dlouho zanedbávaný závod a zefektivnit výrobu. „V souladu s filozofii Mokate jsme udrželi tradiční obchodní značky Marily a rozšířili jsme nabídku závodu, který nepřetržitě vyrábí v nezměněné podobě české perníky pod značkou Perníkář, oplatky Marilky a zmíněnou kávu,“ říká majitelka MOKATE.

 


Zdroj: Agris, 30. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 01:25