Výrobci Regionálních potravin se zúčastní veletrhů v Brně
13. 1. 2015 | SZIF
Fandíte Regionálním potravinám? Pak si nenechte ujít gurmánský zážitek a zavítejte na veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR a GO 2015 do gastronomické sekce RegFoodFest na festival krajových specialit a regionálních potravin. Akce, na které držitelé značky Regionální potravina představí oceněné výrobky, se uskuteční na brněnském výstavišti v pavilonu P ve dnech 15. až 18. ledna 2015.
Návštěvníci veletrhů budou mít jedinečnou příležitost ochutnat a také zakoupit tradiční regionální potraviny především z Jihomoravského, Olomouckého, Moravskoslezského, Zlínského, Pardubického kraje a Kraje Vysočina. Na stánku Regionální potravina bude v nabídce ze sortimentu značky 27 oceněných výrobků od 21 producentů. Další oceněné výrobce najdete v blízkosti našeho stánku v pavilonu P.
V sobotu a v neděli bude probíhat také kulinářská show Petra Šímy s následnou ochutnávkou všech uvařených pokrmů z Regionálních potravin. Vařit se bude rychlý guláš z hlívy ústřičné a klobásy, špecle s omáčkou z kozího sýra a uzeným bokem z komína, cibulové zelí s bramborovými plackami a uzenou kýtou nebo jihočeská zelná polévka. O tom, že nejenom profesionálové umí překvapit, návštěvníky přesvědčí studentská vystoupení na akci „Vaříme z regionálních potravin“. Zde se o zpestření programu postará například Agronomická fakulta Mendelovy univerzity s prezentací pekařských a uzenářských výrobků nebo Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec se zdobením perníku a modeláží marcipánu. Pochoutky bude možné samozřejmě také ochutnat.
Veletrh je první den určen odborníkům, široké veřejnosti je otevřen od pátku 16. do neděle 18. ledna 2015. Festival krajových specialit se v letošním roce koná již potřetí. V loňském roce na akci zavítalo téměř 31 tisíc návštěvníků.
Kontakt pro další informace:
Mgr. Kateřina Ratajová, Státní zemědělský intervenční fond M: +420 603 291 183 E: katerina.ratajova@szif.cz E: tiskove@mze.cz
O Regionální potravině
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obalu výrobku. V současné době má tuto značku 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kompletní tisková zpráva je ke stažení v souboru PDF
Zdroj: SZIF, 13. 1. 2015
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.12.2025 22:16
