Agris.cz - agrární portál

Babiš má problém? ÚOHS vyšetřuje nákup skupiny Agrofert

21. 1. 2015 | eurozpravy.cz

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal prošetřovat zatím poslední nákup skupiny Agrofert místopředsedy vlády Andreje Babiše (ANO). Skupina koupila regionálního obchodníka se zemědělskými komoditami a chemikáliemi Agropodnik Svitavy.

Návrh na povolení fúze podala společnost AGROFERT, a.s. Firma má prostřednictvím svitavského Agropodniku získat i jeho dceřiné společnosti Agropodnik Svitavy a Agrostav Svitavy.

ÚOHS bude posuzovat oblast nákupu a prodeje průmyslových hnojiv, přípravků na ochranu rostlin, zemědělských produktů a poskytování služeb zemědělským prvovýrobcům. Rozhodnout o povolení transakce by měl do poloviny února. Firmy podepsaly kupní smlouvu tento týden v pondělí. Agrofert uvedl, že svitavský Agropodnik koupila jeho společnost Cerea. Kupní cenu společnosti neuvedly.

Agropodnik Svitavy je regionálním obchodníkem s olejninami, obilovinami, hnojivy a přípravky na ochranu rostlin. Firma působí ve čtyřech střediscích v Pardubickém kraji. Vedle Svitav také v Poličce, Cerekvici nad Loučnou a Městečku Trnávka. Zaměstnává 30 lidí. V roce 2013 dosáhla obratu 370 milionů korun. Zbylých 38,7 procenta akcií vlastní menšinoví a drobní akcionáři.

 


Zdroj: eurozpravy.cz, 21. 1. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 05:57