Agris.cz - agrární portál

České firmy budou moci získat peníze na investice do životního prostředí také z Německa

28. 1. 2015 | Ministerstvo životního prostředí

České firmy by mohly už brzy získat z Německa finanční příspěvek na své investice do projektů vedoucích ke zlepšení životního prostředí. Možnosti financování z prostředků německého Investičního programu pro životní prostředí představili 27. ledna v Praze na MŽP zástupci Spolkového ministerstva životního prostředí a německé banky KfW.

„MŽP podporuje investice do projektů s prokazatelným příznivým efektem na životní prostředí. Jsme rádi, že můžeme teď českým firmám pomoci získat finanční prostředky i z Německa. Očekáváme, že příznivý dopad to bude mít nejen na životní prostředí, ale nové zakázky se mohou pozitivně odrazit i v zaměstnanosti,“ prozrazuje Vladislav Smrž, ředitel kabinetu ministra životního prostředí

Ministerstvo životního prostředí ČR umožnilo českým firmám a zástupcům zaměstnavatelských svazů seznámit se na semináři o realizaci česko-německých pilotních projektů v oblasti ochrany životního prostředí s možnostmi dotací a financování investic do životního prostředí v České republice. Konkrétně by mohly české podniky v budoucnu získat příspěvek třeba na projekty vedoucí k energetickým úsporám, jako je např. zateplování domů, výměna oken a dveří, investice do efektivnějších technologií apod. V oblasti ochrany ovzduší a klimatu to mohou být třeba projekty středních a větších podniků na modernizaci jejich provozů a technologií, které povedou k dalšímu snižování emisí vypouštěných do ovzduší atp.

Financování takových projektů by mělo probíhat ze zdrojů Spolkového ministerstva životního prostředí, ochrany přírody, výstavby a bezpečnosti reaktorů v rámci německého Investičního programu pro životní prostředí.

Podrobné informace o tom, jakým způsobem budou moci české firmy dotační možnosti využít a jak o tuto dotaci požádat, zveřejní MŽP v brzké době po dohodě s německou stranou.

Kontakt pro více informací:

Jana Taušová

tiskové odd. MŽP

Tel.: +420 267 122 944 nebo +420 739 242 379

E-mail: tiskove@mzp.cz


Zdroj: Ministerstvo životního prostředí, 28. 1. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:05