Agris.cz - agrární portál

Sklizeno loni zdvojnásobilo tržby na 150 milionů korun

4. 2. 2015 | ČTK

Síť farmářských obchodů Sklizeno loni zdvojnásobila tržby na 150 milionů korun. Letos chce společnost otevřít dalších pět prodejen a plánuje tržby zhruba čtvrt miliardy korun. Na dotaz ČTK to dnes uvedlo Sklizeno. Výši zisku firma nesdělila.

"I v letošním roce se chystáme především využívat potenciál a možnosti stávajících prodejen. Rozšiřování sítě se chceme věnovat i nadále a také budeme pokračovat v budování logistiky a distribuce. Za 2015 bychom chtěli dosáhnout tržeb ve výši 250 milionů korun," uvedl zakladatel Sklizeno David Kukla.

Loni otevřelo Sklizeno tři nové prodejny v Praze, v Rudné u Prahy a v Brně-Campusu. Celkem jich má nyní 13. Letos chce společnost první dvě otevřít na jaře v pražské Galerii Harfa a ve Zlíně. Největší růst obchody zaznamenávají dlouhodobě především v segmentu biopotravin, na který se Sklizeno chce dále zaměřit.

Loni farmářské prodejny zavedly také první potraviny vlastní značky Naše Miroslav, na jejichž produkci se podílí Sklizeno s Agrodružstvem Miroslav. V nabídce je vepřové maso, uzeniny a šunky. Letos přibudou další uzeniny, mléčné výrobky a konzervované potraviny.


Zdroj: ČTK, 4. 2. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 01:13