Agris.cz - agrární portál

Prodeje krušovického piva meziročně stouply

3. 3. 2015 | ČTK

Prodeje krušovického piva meziročně stouply. Důvodem je například zájem o pivní speciály, pivovar jich letos chystá několik nových. ČTK to dnes řekla mluvčí Heinekenu Jana Pikardová. Hospodářské výsledky společnost zatím nezveřejnila. V roce 2013 pivovary skupiny Heineken ČR uvařily zhruba 2,5 milionu hektolitrů piva, číslo za loňský rok pivovar zveřejní během března.

Podle Pikardové značka Krušovice patřící do skupiny Heineken loni posílila v České republice i zahraničí a napomohlo tomu i uzavření oficiálního partnerství pro letošní mistrovství světa v hokeji, které se koná v Praze a Ostravě. Pivovar Krušovice také minulý rok navštívilo přes 50.000 návštěvníků včetně těch zahraničních. "Na tomto úspěchu se podílely i speciální celodenní kurzy pivního sommeliérství a technologie výroby a čepování piva," uvedla mluvčí.

Letos pivovar Krušovice chystá několik novinek. Jednou z nich je například Kazbek ležák ze speciální žatecké odrůdy chmele, který byl uveden na trh 13. února. "V trendu speciálů a sezonních piv hodláme dál pokračovat," doplnila Pikardová s tím, že podrobnější informace o novinkách pivovar zveřejní v průběhu roku.

Podíl lahvového a sudového piva je podle Pikardové interní informací firmy. "Celorepublikovým trendem je rostoucí zájem o pivo, které je balené v plastových lahví. Tento trend se tedy promítá i do výroby produkce PET lahví v našem pivovaru," uvedla Pikardová.

Ze značek, které patří do skupiny Heineken, zveřejnil už loňský výstav Starobrněnský pivovar. Popáté v řadě uvařil více než milion hektolitrů piva, loni to bylo téměř 1,2 milionu hektolitrů.

Heineken je třetí největší pivovarnickou skupinou na světě a evropskou jedničkou mezi výrobci piva. V ČR má rozsáhlé portfolio značek, které obsahuje mimo jiné Krušovice, Zlatopramen, Starobrno, Březňák, nealkoholické Fríí a další. V současné době je Heineken ČR třetí nejsilnější skupinou na domácím trhu s pivem, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva.

V České republice do společnosti HEINEKEN patří tři pivovary: od roku 2003 pivovar Starobrno v Brně, od roku 2007 Královský pivovar Krušovice ve středních Čechách a od roku 2008 pivovar Velké Březno v severních Čechách.


Zdroj: ČTK, 3. 3. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 05:35