Agris.cz - agrární portál

Plaček Group koupila podíl ve slovinských zverimexech Mr Pet

14. 4. 2015 | ČTK

Česká skupina Plaček Holding koupila minoritní podíl v jedničce na slovinském trhu s chovatelskými potřebami - prodejnách Mr Pet. Řetězec v zemi provozuje 13 prodejen. Kupní cena by se měla pohybovat v jednotkách milionů eur, uvedl server ihned.cz.

Plaček má i přednostní právo na nákup obchodních podílů, kteří drží současní vlastníci. Řízení řetězce Mr Pet budou mít podle serveru i nadále na starosti dosavadní vlastníci, Plaček ve slovinské společnosti bude působit jako strategický partner.

"Brzy představíme novou řadu produktů od Plaček Group. Toto je oblast, ve které vidíme největší výhodu pro budoucí růst. Díky spolupráci se náš řetězec stane nejkonkurenceschopnějším hráčem ve Slovinsku," řekl serveru spoluvlastník slovinského řetězce Aleš Jamšek.

Plaček na přelomu roku koupil největší polský zverimexový řetězec Kakadu. Nyní vstupuje na slovinský trh, který je už pátou zemí, kde vlastní maloobchodní prodejny.

Plaček podle serveru ihned.cz začínal s prodejnami Super ZOO v Česku a na Slovensku, následně začal provozovat řetězec Dino ZOO v Lotyšsku. V současnosti provozuje 143 prodejen a zaměstnává zhruba 1100 lidí. Nekonsolidované tržby Plaček Group loni přesáhly 100 milionů eur, tedy necelé tři miliardy korun, zisk se pohybuje v desítkách milionů korun.


Zdroj: ČTK, 14. 4. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 23:52