Agris.cz - agrární portál

Výtěžek koncertu zlínské filharmonie půjde na Potravinovou banku

21. 4. 2015 | ČTK

Zlínská filharmonie odehraje v červnu koncert známých filmových melodií pod širým nebem, na platformě mezi 14. a 15. budovou v areálu bývalých baťovských závodů v centru Zlína. Výtěžek akce půjde na podporu projektu Potravinové banky, která dosud v regionu chybí. Orchestr uspořádal na stejném místě koncert loni poprvé. Měl velký úspěch, přišlo asi tisíc lidí, řekl dnes novinářům ředitel filharmonie Josef Němý.

Potravinová banka ve Zlínském kraji jako v jednom z posledních regionů v zemi chybí. "Pomoc musí sociální služby a humanitární organizace jezdit čerpat do jiných krajů, zejména do Ostravy," uvedla krajská radní Taťána Valentová Nersesjan (ČSSD).

Cílem Potravinové banky je bojovat proti hladu a plýtvání potravinami. Banka získává zdarma zemědělské přebytky, neprodejné, ale použivatelné potraviny, přebytky z restaurací či příspěvky z různých sbírek. Veškerou pomoc poskytuje zdarma. Potraviny však jen vydává, o distribuci lidem v nouzi se starají sociální služby, které mohou zároveň komplexněji s klienty pracovat.

Nyní se podle radní jedná o vhodných prostorách pro banku, měla by být v blízkosti Zlína, ve hře jsou Otrokovice či Vizovice. "Je potřeba mít velký sklad a malou kancelář. Potřeba bude do začátku chladicí boxy, zdvižné vozíky, automobil," uvedla Nersesjan. V prvotní fázi by banka zejména distribuovala potravinové balíčky, později není vyloučeno například zřízení vývařoven.

Koncert filharmonie se uskuteční 8. června, před orchestrem vystoupí Ondřej Havlík s beatboxovou improvizací.


Zdroj: ČTK, 21. 4. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 22:03