Agris.cz - agrární portál

Humpolecký Bernard zvýšil v 1. čtvrtletí výstav piva o 14 procent

22. 4. 2015 | ČTK

Rodinný pivovar Bernard v Humpolci v letošním prvním čtvrtletí uvařil 54.926 hektolitrů piva. V porovnání s prvními třemi loňskými měsíci zvýšil výrobu o 14 procent. Loňská produkce pivovaru byla rekordní. K dalšímu růstu prodeje piva v tomto roce napomohla mírná zima i navýšení počtu zásobovaných restaurací. ČTK to dnes řekl mluvčí podniku Zdeněk Mikulášek.

Bernard rovněž začal budovat síť restaurací pod svou značkou na bázi franšízy. Zatím jsou otevřeny čtyři a další dvě se připravují. "Jejich počty budeme navyšovat, ovšem vždy v závislosti na kvalitě lokality a samotných franšízantů," uvedl Mikulášek.

Minulý rok bylo v humpoleckém pivovaru uvařeno 265.000 hektolitrů piva. "Přestože naše výroba roste, zůstáváme malým pivovarem. Náš loňský výstav představoval jen 1,5 procenta produkce v České republice," podotkl Mikulášek. Pětina piva Bernard vloni směřovala za hranice, export pokračuje i v tomto roce. Celkový loňský obrat pivovaru činil 541 milionů korun proti 465 milionům Kč v roce 2013.

Kvůli rostoucí výrobě firma pivovar postupně modernizuje. Loňské investice stály 130 milionů Kč, další akce za desítky milionů jsou plánovány na letošek. Týkat se mimo jiné budou rozšíření kvasných kapacit a nadstavby administrativní budovy.

Bernard prodává nepasterizované, nefiltrované a kvasnicové pivo, vaří i bezlepkový ležák pro lidi trpící celiakií. Loňskou novinkou bylo svrchně kvašené pivo Bernard Bohemian Ale. Sortiment pivovaru doplňují čtyři druhy nealkoholického piva.


Zdroj: ČTK, 22. 4. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 10:58