Agris.cz - agrární portál

Čeští potravináři budou posedmé soutěžit o titul Česká chuťovka

21. 5. 2015 | ČTK

Odborníci budou letos posedmé vybírat kvalitní potravinářské výrobky v soutěži o značku "Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2015". Slavnostní předání ocenění v pražském Valdštejnském paláci se uskuteční 22. října, informovali dnes organizátoři. Za šest let existence soutěže značku získalo 282 potravin.

Do soutěže se mohou hlásit pouze čeští výrobci, kteří dodávají potraviny na český trh. Aby uspěli, musí mít jejich produkty zejména vysoké chuťové vlastnosti a kvalitu, hodnotí se také například design.

Zároveň se letos popáté udělí cena "Dětská chuťovka". Výrobky v této kategorii bude hodnotit porota složená z členů Dětské tiskové agentury, žáků pražské ZŠ Londýnská a studentů pražské SPŠ potravinářských technologií v Podskalské ulici. "Organizátoři by rádi propagací této značky podpořili zájem mladé generace o uplatnění v potravinářském průmyslu, který řadu let setrvale klesá a reálně tak hrozí, že v budoucnu budou u nás chybět například kvalifikovaní řezníci a další potravináři," řekl ředitel projektu Josef Sléha.

Během předávání cen bude slavnostně dekorován "Rytíř české chuti", titulem bude poctěna jedna výrazná osobnost českého potravinářství. V loňském ročníku se jím stal František Horák z pivovaru Svijany za zásluhy o české pivo.

Přihláška i pravidla soutěže jsou na webu soutěže, uzávěrka bude 18. září.


Zdroj: ČTK, 21. 5. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:26