Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 26. 5. 2015

27. 5. 2015 | Agris

Upřesnění výkladu podmínek u platby pro mladého zemědělce v rámci přímých plateb

V návaznosti na dotazy zemědělské veřejnosti k plnění podmínek u platby pro mladého zemědělce v rámci přímých plateb uvádíme upřesnění výkladu, které bude zároveň zohledněno i do metodické příručky k přímým platbám.

Položí biopaliva českou vládu? Dnes těžko

Část opozice se od 14:00 na mimořádné schůzi sněmovny pokusí svrhnout koaliční kabinet Bohuslava Sobotky (ČSSD). Úspěšná ale velmi pravděpodobně nebude a vláda hlasování o nedůvěře přečká. Mimořádnou schůzi svolaly TOP 09 a Starostové, ODS a Úsvit, a to kvůli sporům o daňové zvýhodnění biopaliv.

Díky recyklaci elektrospotřebičů Češi ušetřili elektřinu na dalších 6 hokejových mistrovství světa

Recyklací elektrozařízení občané České republiky v loňském roce ušetřili 219 tisíc MWh elektrické energie, tedy množství, které zimní stadion spotřebuje během šesti mistrovství světa. Loni Češi vytřídili 11 396 tun vysloužilých televizorů a PC monitorů a 5 583 tun drobných elektrozařízení, zlepšili se tak o více než 8 % oproti roku 2013.

Ministr zemědělství Jurečka: Připravujeme navýšení rozpočtu Programu rozvoje venkova z národních zdrojů

 „Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropy“ je mottem Žofínského fóra, které se dnes v Praze koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Ministr zhodnotil loňský rekordní rok českého zemědělství, kdy jeho zisk dosáhl 22,9 miliardy korun, a vzrostl tak oproti roku 2013 o 40 procent.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 27. 5. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 23:01