4. - 7.6. 2015 Mikulov Gourmet Festival 2015

Od 4. června do 7. června 2015 se bude v malebném vinařském Mikulově konat již šestý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVALU, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny z Vinařství Marcinčák a Vinařství Volařík. Podávaná jídla 6. ročníku festivalu budou připomínkou napoleonských válek na Moravě.

Napoleon sám v Mikulově pobýval v prosinci 1805 při přípravě mírové smlouvy po slavné bitvě u Slavkova. V salonku mikulovského zámku, společně s vyjednavači poobědval své oblíbené jídlo kohouta na víně. Také jeho vojáci po vítězné bitvě velkolepě slavili a plnými doušky si užívali dary Jižní Moravy.

Připravovaná menu budou inspirována kuchyní zúčastněných stran bitvy (Francie, Rakousko-Uherska a Ruska). Ve vyhlášených restauracích magického vinařského města se budou opět servírovat lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Novinkou letošního ročníku je také rozšíření degustačních míst o restauraci Sojka, a restauraci na Kozím hrádku. Restaurace na Kozím hrádku bude vytvořena speciálně pro hosty festivalu na vrcholu Kozího vrchu. Zde byla v 15. století vybudována dvoupatrová dělostřelecká věž s ochozem. Toto pozdně gotické předsunuté opevnění s výhledem na celý Mikulov představí další úžasnou scenérii.

Festival se snaží objevovat a nalézat novou identitu jihomoravské tradiční kuchyně. Díky spolupráci s Národním týmem kuchařů a cukrářů ČR je každý rok nastavena laťka gastronomické úrovně festivalu velmi vysoko. Sázka na kvalitu a čerstvé lokální suroviny představuje jedinou správnou cestu, jak gastronomicky pozvednout celý region.

Přípravu jídel podávaných během festivalu mají na starosti členové Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David.

Festivalové menu bude vedle již zmíněné restaurace Sojka a restaurace na Kozím hrádku nabízet pět dalších mikulovských restaurací - Hotel Marcinčák, Hotel Maroli, Zámecká restaurace, restaurace Aquarium Relax a rybí restaurace U lomu Mariánský mlýn. Pokrmy v jednotlivých restauracích budou snoubeny s víny Vinařství Marcinčák a Vinařství Volařík.

Další informace o 6. ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU najdete na stránkách www.mgfest.cz.

Kontakty:

GOURMET FESTIVAL MIKULOV o. s.

K VÁPENCE 69, 692 01 MIKULOV

Email: info@mgfest.cz, web: www.mgfest.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info