Agris.cz - agrární portál

Státním tajemníkem na zemědělství je Jiří Bakalík

29. 5. 2015 | ČTK

Státním tajemníkem na ministerstvu zemědělství, které muselo opakovat výběrové řízení na tento post, se stal dosavadní ředitel personálního odboru úřadu Jiří Bakalík. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ministerstva Hynek Jordán. Státního tajemníka má k dnešnímu dni 12 ze 14 ministerstev.

Bakalík podle informací úřadu vystudoval Agronomickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně. Pracoval jako rostlinolékař v JZD Bystřice pod Hostýnem a později jako vedoucí střediska ZD Brusné. Zastával také funkci vedoucího odboru sociálních věcí, školství a kultury v Bystřici pod Hostýnem a od roku 1999 pracoval jako tajemník na přerovském magistrátu. V posledních měsících již působil na ministerstvu.

Státní tajemníky zavedl nový služební zákon. Mají řídit mimo jiné organizační věci služby a odměňování úředníků na jednotlivých ministerstvech a na úřadu vlády. Státní tajemníky má už většina ministerstev, všechna by tuto pozici měla obsadit do konce května. O obsazení pozice, která představuje nejvyšší úřednický post na každém ministerstvu, rozhoduje náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký na základě výběrových řízení a písemné dohody s ministry.


Zdroj: ČTK, 29. 5. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 09:26