Agris.cz - agrární portál

V Karlovarském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

11. 6. 2015 | SZIF

Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Karlovarského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. V soutěži o tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, bylo letos hodnoceno 72 produktů od 22 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly mléčné výrobky a kategorie Ostatní.

Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

„Každý rok mám radost nejen z nově přihlášených výrobků, ale především z nových výrobců, kteří mají zájem svoji produkci prezentovat. V letošním roce mě překvapila velmi vysoká kvalita a vyrovnanost všech výrobků, kdy o vítězi rozhodovalo jen několik bodů udělených hodnotitelskou komisí. Spotřebitelé budou moci karlovarskou kvalitu porovnat a ocenit do konce letošního roku na 15 ochutnávkách v celém kraji,“ uvedl koordinátor hodnotitelské komise Ing. Zdeněk Perlinger.

K udělení značky Regionální potravina Karlovarského kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

  • 1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Myslivecká slanina - Josef Pelant
  • 2. Masné výrobky trvanlivéODRAVSKÝ BAČAJ - MASO-UZENINY KOŠATA, s.r.o.
  • 3. Sýry včetně tvarohu UZENÝ SÝR BUKÁČ - Belina s.r.o.
  • 4. Mléčné výrobky ostatní Bio selský jogurt bílý - HOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o
  • 5. Pekařské výrobky včetně těstovinChléb KOLONÁDA -Karlovarská pekárna Trend s.r.o.
  • 6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinekLomnická tyčinka - Cukrárna ONDRA s.r.o.
  • 7. Alkoholické a nealkoholické nápojeSvětlý ležák 11° - Pivovar PERMON s.r.o.
  • 8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované forměSušené hrušky - křížaly - REGENT PLUS Žlutice, spol. s.r.o.
  • 9. OstatníKrásenské čajování – andělské s kardamomem - Jitka Šimůnková

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Zdeněk Perlinger - Regionální agrární komora kraje Karlovy Vary

Mobil: +420 607 103 244

Email: perlinger@volny.cz

PDF verze ke stažení


Zdroj: SZIF, 11. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 08:32