Agris.cz - agrární portál

Pivovar Ostravar zmodernizoval za 66 milionů korun stáčírny piva

16. 6. 2015 | ČTK

Pivovar Ostravar dokončil rekonstrukci stáčíren piva do lahví i sudů za 66 milionů korun. Díky novým zařízením zvýšil pivovar kvalitu stáčení, ale také kapacitu. Pivo v sudech díky nim také vydrží déle ve stejné kondici jako v pivovaru. Novinářům to dnes v Ostravě řekli zástupci pivovaru.

Modernizace stáčírny sudů spočívala v postupné kompletní výměně tří plnicích linek. Ty nové zvládají najednou pět operací: předmytí, sanitaci, sterilizaci, naplnění a kontrolu sudů. Nyní pivovar, který má celkem sto zaměstnanců, může za hodinu naplnit dohromady 180 padesátilitrových sudů.

Celý postup je díky novému zařízení i spolehlivější. "Mají například o jeden proces mytí navíc nebo dokážou velmi přesně identifikovat jakékoliv poškození sudu a automaticky ho vyřadí ze stáčecího procesu," řekl vrchní sládek Ostravaru Roman Richter. Ostravar většinu piva, asi 65 procent, plní právě do sudů.

Nový plnicí stroj ve stáčírně lahví zvládne za hodinu naplnit 30.000 lahví, což je o 25 procent více než dosud. "Nový plnič nám umožňuje stáčet do lahví pivo, které má téměř identické vlastnosti jako pivo z ležáckého tanku, a lze na něm také plnit různé objemové formáty," řekl sládek. Pivovar zmodernizoval také etikety na lahvích, na nichž mohou lidé od května najít motiv jeho historické budovy.

Zástupci pivovaru dnes rovněž oznámili jména účinkujících na Slavnostech pivovaru Ostravar, které se letos uskuteční 29. srpna. Vystoupí na nich Aneta Langerová, David Koller, Michal Hrůza nebo skupina Pipes & Pints. Manažerka Zuzana Cieciotková uvedla, že hlavní hvězdou ale letos poprvé bude kapela, která není z Česka ani ze Slovenska. "Jméno poslední kapely oznámíme na konci června. Myslím, že naši příznivci budou velmi příjemně překvapeni," řekla Cieciotková.

Vlastimil Vyplel


Zdroj: ČTK, 16. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:01