Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16. 6. 2015

17. 6. 2015 | Agris

100 000 pro nejlepší mobilní aplikace k portálu SENOSEC.CZU.CZ. Ministr Brabec zahájil soutěž pro studenty ČZU v Praze

Ministr Richard Brabec dnes spolu s rektorem České zemědělské univerzity v Praze Jiřím Balíkem zahájil soutěž pro studenty univerzity o nejlepší mobilní aplikaci k portálu SENOSEC.CZU.CZ na zlepšení ochrany zvířat při sečích. Při té příležitosti ministr Brabec předal rektorovi Balíkovi šek na 100 000 Kč.

Chlazené kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

Zásilka tří tun chlazeného kuřecího masa z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Přítomnost patogenních mikroorganismů potvrdily v závěru minulého týdne laboratorní testy státního veterinárního ústavu. Státní veterinární správa zároveň vložila informaci do systému RASFF (Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva).

Zemědělec přišel po sporu s Agrofertem o úrodu, postříkali mu ji herbicidy

Řešit obchodní spor tak, že někomu zničím úrodu, je metoda jako z mafiánského filmu. Pro jihomoravského zemědělce Bohumíra Radu, který se dostal do křížku s Agrofertem Andreje Babiše, je to bohužel realita. Spor vyvrcholil chemickou pomstou na lánu obilí. Podrobnosti zjišťoval Michael Fiala a Jan Moláček z Reportérů ČT.

Krupobití způsobilo zemědělcům škody za 300 mil. korun

Nedělní krupobití, které zasáhlo přibližně 70.000 hektarů zemědělské půdy, způsobilo škody přibližně za 300 milionů korun. ČTK to dnes řekl ředitel obchodu a likvidace Agra pojišťovny Marek Bizoň. Podobná bouře udeřila podle něj i před dvěma lety.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 17. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 12:35