Agris.cz - agrární portál

Inspekce má nově kontrolovat půdu, zaměstnanci jí chybí

18. 6. 2015 | ČTK

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) získala novelou zákona o ochraně zemědělského půdního fondu od dubna nové kompetence. Měla by tak například řešit přestupky, kterých se lidé dopustí znečišťováním zemědělské půdy. ČTK to sdělila Jana Jandová z ČIŽP.

Inspekce na novou agendu zatím nepřijala žádné pracovníky, ani nevypsala na jejich posty výběrová řízení. "V současné době čekáme na schválení navýšení počtu systemizovaných míst pro minimálně dalších 11 nových pracovníků, kteří se nové agendě budou věnovat," sdělila ČTK s tím, že změny v počtu míst schvaluje v souhlasu s novým služebním zákonem vláda.

Novou agendu tak zatím řeší stávající pracovníci, zatím evidovali tři podněty. Ve dvou případech podle Jandové nešlo o porušení zákona. Třetí případ předala inspekce dále, neboť se jednalo o problematiku eroze půdy, která pod ČIŽP nespadá.

Inspekce zaměstnávala podle své výroční zprávy na konci loňského roku 551 lidí, z toho 419 bylo inspektorů.


Zdroj: ČTK, 18. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 14:18