Agris.cz - agrární portál

Německý úřad pokutoval kvůli cenám prodejce a producenty potravin

18. 6. 2015 | ČTK

Německý antimonopolní úřad udělil pokuty v celkové výši 151,6 milionu eur (4,1 miliardy Kč) sedmi maloobchodním prodejcům a čtyřem producentům potravin a produktů pro osobní péči. Pokutoval je kvůli nezákonným dohodám o cenách, vyplývá z dnešního sdělení úřadu.

Mezi potrestanými jsou podle agentury DPA firmy Edeka, Rewe, Kaufland, Aldi a Metro, dále prodejci krmiva pro domácí zvířata Fressnapf a Das Futterhaus. Z výrobců pak firmy Haribo, Ritter, Johnson & Johnson a Dr. Kurt Wolff.

Úřad vyšetřoval firmy kvůli podezření na nelegální cenové dohody u cukrovinek, kávy, krmiva pro domácí zvířata, piva a výrobků pro osobní péči. Vyšetřování v oblasti krmiva a produktů pro osobní péči bylo podle prohlášení úřadu již dokončeno a v případě cukrovinek, kávy a piva bude plně uzavřeno v příštích měsících.


Zdroj: ČTK, 18. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 18:49