Agris.cz - agrární portál

Veterináři navrhli uzavřít restauraci v Kutné Hoře

19. 6. 2015 | ČTK

Státní veterinární správa (SVS) navrhla krajské hygienické správě zavření Restaurace Skalka v Kutné Hoře. Veterináři při kontrole restaurace objevili kromě myšího trusu a zbytků jídel i zdraví nebezpečný přípravek na hubení plevele na polici vedle balení s tatarskou omáčkou. ČTK to dnes sdělil SVS Petr Pejchal. Jde o druhou restauraci v tomto měsíci, kterou SVS navrhla k uzavření.

"V mrazáku byl při kontrole nalezen balíček bez označení. Nešlo tak zjistit o jaký druh masa se jedná, identifikovat jeho původ, ani zjistit datum spotřeby," dodal Pejchal. Provozovatel podle veterinářů působil na kontrolované adrese teprve zhruba měsíc a nebyl registrován u hygienické správy.

Veterináři dají restauraci rovněž pokutu, podle zákon o potravinách a tabákových výrobcích může dosáhnout deseti milionů korun. Zpravidla se ale tak vysoké sankce neudělují.

Jde v krátké době o další případ nedostatečné hygieny ve Středočeském kraji. Českou hospodu v Domašíně, kde na jídle v lednici byla plíseň, uzavřela na začátku června Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Podle webu Potraviny na pranýři byla ale znovu otevřená v polovině měsíce.


Zdroj: ČTK, 19. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 12:26