Agris.cz - agrární portál

Stát vypsal zakázku na dodání 180 tun masových konzerv

30. 6. 2015 | ČTK

Státní správa hmotných rezerv (SSHR) znovu vypsala tendr na dodání 180 tun masových konzerv. Cena by neměla překročit 20,66 milionu korun, zjistila dnes ČTK z informací o zakázce. Letos správa již jednou tuto zakázku vypsala. Do tendru se ale přihlásil pouze jeden zájemce, proto ho musela zrušit.

Konkrétně jde o 60 tun šunky, která by měla stát do 9,73 milionu korun, 60 tun vepřového ve vlastní šťávě za předpokládaných 5,47 milionu korun a 60 tun luncheon meat (mleté kořeněné maso v konzervě).

Zájemci se mohou do 24. srpna přihlásit i na jednotlivé části tendru. Jednou z podmínek pro dodavatele je vlastní nebo pronajatý sklad na českém území. Vedle ceny za dodání musí zájemci informovat i o ceně za ochraňování konzerv na tři roky s opcí na další rok.

Obměnu konzerv bude muset zaplatit dodavatel bez dalšího fakturování státu. "Pravidelná obměna masových konzerv už je zahrnuta v ceně, takže oproti minulosti nebude docházet k případům, že by Správa prodávala konzervy ze skladu levněji a ty čerstvé zase draze nakupovala," tvrdí předseda SSHR Pavel Švagr. Podle něho letos správa vypíše ještě zakázky na dodání sušeného a kondenzovaného mléka, rýže a čočky.

Poslední tendr, který SSHR vypsala na dodávku 500 tun zmrazeného masa, vyhrála firma Animalco, kterou ze 70 procent vlastní holding Agrofert vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Za dodání a tříleté ochraňování mu stát zaplatí 46,4 milionu korun, jak uvedl nedávno deník E15.


Zdroj: ČTK, 30. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 02:47