Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2.7. 2015

3. 7. 2015 | Agris

Slováci letos očekávají nižší úrodu obilí než loni

Slovensko letos očekává o devět procent nižší úrodu obilí než loni, kdy sklizeň ale dosáhla nejlepších výsledků od roku 2004. Vyplývá to z odhadu slovenského statistického úřadu. Podle zemědělců bude hlavním důvodem slabší úrody sucho.

Evropská komise zatím neodsouhlasila další podporu biopaliv v Česku

Evropská komise (EK) zatím neodsouhlasila víceletý plán na podporu biopaliv, který česká vláda schválila během loňského léta, řekl mluvčí ministerstva zemědělství Hynek Jordán. Termín 30. června dříve sliboval ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) jako hraniční, do července měla podle něj dát EK své stanovisko, zda může stát daňově zvýhodňovat biopaliva i nadále.

Pro chovatele prasat i dojnic chystá Ministerstvo maximální možnou podporu. Zvyšuje objem peněz v Nákazovém fondu na 1,1 miliardy korun

Ministerstvo zemědělství letos připravuje nejvyšší možnou podporu pro chovatele prasat a dojnic. Například na ozdravení chovů prasat dostanou zemědělci zatím historicky nejvyšší částku, a to 720 milionů korun. Dalších 143 milionů je připraveno na zajištění dobrých životních podmínek prasat.

Mezinárodní spolupráce pomáhá lesnickému výzkumu

Účast v mezinárodních organizacích, projektech a programech je pro lesnický výzkum nezbytná. Vědečtí pracovníci z Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti, v. v. i. spolupracují s nejrůznějšími subjekty a organizacemi v zahraničí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 7. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 02:49