Agris.cz - agrární portál

Výrobce substrátů Agro CS měl tržby 1,6 mld, zisk zvedl o třetinu

6. 7. 2015 | ČTK

Společnost Agro CS z České Skalice u Náchoda, která je předním českým výrobcem zahradních substrátů, travních směsí a hnojiv, loni zopakovala tržby 1,6 miliardy korun a zisk zvýšila o 35 procent na 104 milionů korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě, kterou založila do Sbírky listin hradeckého krajského soudu.

Hlavní zahradní divize společnosti vykázala růst o osm procent na 913 milionů korun. "Jaro začalo velmi brzy, což mělo kladný vliv na prodeje v hlavní sezoně," uvedlo představenstvo. Firma v zahradní divizi vyrábí a prodává zejména substráty a hnojiva, které dodává do všech významných obchodních řetězců. Dále vyrábí travní směsi, kůrový mulč či trávníkové koberce. Loni podnik například zavedl novou řadu profesionálních hnojiv pro golfová a fotbalová hřiště.

Tržby ostatních tří hlavních divizí loni stagnovaly nebo mírně poklesly. Firma se v nich zabývá dodávkami hnojiv zemědělcům, strojírenskou výrobou, prodejem pohonných hmot, prodejem obalů, provozováním bioplynové stanice, kompostárny a malé vodní elektrárny. Export firmě zajistil necelých deset procent z celkových tržeb.

Počet zaměstnanců společnost loni snížila o deset na průměrných 233. Jejich průměrná hrubá mzda loni vzrostla o 3,6 procenta na 28.065 korun. V rámci kraje šlo o nadprůměrnou odměnu, průměrný plat v kraji byl loni 23.337 korun měsíčně.

Agro CS, která vznikla v roce 1992 na základech bývalého Agropodniku Česká Skalice, působí i v zahraničí. Dceřiné společnosti má v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě a na Slovensku. V ČR Agro CS ovládá společnosti, ABEX Substráty, Agropodnik Orlice, Nahořanská a Agronova CS.


Zdroj: ČTK, 6. 7. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 05:40