Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 3. – 6.7. 2015

7. 7. 2015 | Agris

Tiskové prohlášení Předsednictva ASZ ČR k účasti ministra Mariana Jurečky na oslavě kolektivizace

Předsednictvo Asociace soukromého zemědělství ČR odsuzuje účast ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky na oslavě 60. výročí založení Jednotného zemědělského družstva v Oprostovicích na Přerovsku dne 13. 6. 2015, která ve své podstatě byla oslavou násilné kolektivizace venkova napáchané v období protiprávního komunistického režimu.

Suché počasí pravděpodobně sníží v EU výnosy řepky olejné

Letošní suché počasí by mohlo v zemích Evropské unie snížit výnosy řepky olejky až o miliony tun. Podle agentury Reuters se na tom shoduje řada evropských analytiků. Loňská sklizeň této plodiny s olejnatými semeny přitom byla rekordní. Semena řepky olejky se využívají především na lisování rostlinného oleje, ale vyrábí se z nich i biopaliva.

Upozornění pro pěstitele sadby zeleniny, léčivých, okrasných a ostatních bylin

Výklad rostlinolékařských předpisů a novel těchto předpisů pro pěstitele rozmnožovacího materiálu bylin, týkající se povinnosti registrace, provedení soustavné rostlinolékařské kontroly a opatření sadby bylinných druhů rostlinolékařským pasem, pokud je tato určena k prodeji osobám, které se při podnikatelské činnosti zabývají pěstováním rostlin.

K průběhu jednání o novele zákona o myslivosti

V průběhu května tohoto roku zorganizovalo Ministerstvo zemědělství (MZe) další dva kulaté stoly k výměně názorů a diskusi o připravované novele zákona o myslivosti (další měl proběhnout 1. června). V květnovém čísle Světa myslivosti jsme informovali o tom, že věcný ministerský návrh novely je rozdělen do šesti okruhů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 7. 7. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 08:27