Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 10. – 12. 7. 2015

13. 7. 2015 | Agris

FAO: Světové ceny potravin na novém minimu za více než rok

Světové ceny potravin klesly v červnu na nové minimum od září 2009, a pokračovaly tak v poklesu, který trvá už déle než rok. Minulý měsíc cenovou hladinu snížilo zlevnění mléčných výrobků a cukru, uvedla dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Hodnota cenového indexu FAO se snížila o 1,5 bodu na 165,1 bodu a meziročně je nižší o 21 procent.

Dnes si připomínáme Světový den veterinárních lékařů

Ať už máte doma kočku, psa, králíka nebo třeba koně, na jedné věci se jako milovníci zvířat shodneme: veterinární lékaři odvádějí práci, která si zaslouží naši úctu. Dnes máte tedy možnost oslavit se svými zvířecími miláčky Světový den veterinárních lékařů, koupit jim pamlsek či novou hračku a říct jim tak, jak moc pro vás znamenají.

Italský šéfkuchař v Česku: Evidence tržeb zabije podezřele levné restaurace

Riccardo Lucque vítá chystaný zákon o EET. Podle něj zdraží nebo zaniknou podezřele levné hospody. Připomíná, že v dalších zemích platí pro restaurace nižší DPH.,Italský šéfkuchař dnes provozuje vedle michelinských podniků také levnější bistra. Podnikat v české gastronomii není jednoduché, říká Riccardo Lucque, jeden z prvních italských šéfkuchařů, kteří se v tuzemsku usadili

Hygienici budou letos kontrolovat kvalitu vody ve 119 lokalitách

Hygienici budou letos kontrolovat kvalitu vody ke koupání ve 119 lokalitách, vyhodnocení zavedenými symboly najde veřejnost na www.koupacivody.cz. ČTK to dnes sdělil hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta. Sledována je voda v koupalištích, která mají provozovatele, i v koupacích oblastech bez provozovatele. Kontroly se provádějí i ve venkovních umělých koupalištích.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 


Zdroj: Agris, 13. 7. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 02:30