Agris.cz - agrární portál

Francouzští zemědělci zablokovali některé silnice blízko hranic

28. 7. 2015 | ČTK

Francouzští zemědělci zablokovali některé silnice v blízkosti hranic a zastavují nákladní automobily přivážející zemědělské produkty z Německa a Španělska. Protestují tak proti cenové konkurenci, která je podle nich nepoctivá, informoval zpravodajský server BBC.

Francouzské zemědělce nyní kromě levné konkurence ze zahraničí trápí řada dalších problémů. Patří mezi ně například ruské embargo na dovoz potravin z Evropské unie, slábnoucí poptávka v Číně nebo cenové tlaky ze strany maloobchodníků a zpracovatelů potravin.

Francouzské ministerstvo zemědělství uvedlo, že podle jeho údajů hrozí nyní asi 20.000 zemědělců bankrot. Vláda minulý týden představila opatření na podporu producentů masa a mléka v celkové hodnotě 600 milionů eur (přes 16 miliard Kč).

Předák francouzských zemědělských odborů Franck Sander tvrdí, že vládní plán pomoci neřeší problém dovozu levné zemědělské produkce ze zahraničí.


Zdroj: ČTK, 28. 7. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 04:34