Agris.cz - agrární portál

Neziskové organizace dostanou od MZe 74 milionů korun

28. 7. 2015 | ČTK

Přibližně 74 milionů korun vyplatí letos ministerstvo zemědělství na podporu projektů nestátních neziskových organizací. Loni to bylo o deset milionů korun méně, řekl dnes ČTK mluvčí MZe Hynek Jordán. Více než 21 milionů korun dostane Český svaz včelařů na tlumení nemocí včel či plemenářské práce.

Dalších 4,3 milionu korun dostane sdružení Neratov, které provozuje osm chráněných dílen zaměstnávajících lidi s různými formami postižení. V rámci pracovní rehabilitace je zaměstnává v zemědělství a řemeslech souvisejících s venkovem.

Na výchovu a vzdělávání mladých chovatelů letos půjde 2,2 milionu korun, na podporu vybraných druhů ryb dostane Moravský rybářský svaz skoro milion.

Sdružení přátel domu dětí získá 600.000 Kč na centrum lesní pedagogiky Střední Čechy, zhruba 400.000 Kč poputuje Českému sdružení pro biomasu. Příspěvek dostanou i Společnost mladých agrárníků ČR či sdružení Corazom na úpravu jízdárny.

Sociální zemědělství podporuje ministerstvo i prostřednictvím Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu. Letos je tu připraveno 50 milionů korun pro zemědělce, kteří zaměstnají zdravotně nebo sociálně znevýhodněné osoby. Na jeden projekt bude zemědělec moci prostřednictvím zvýhodněné půjčky čerpat pět milionů korun. Bude se ale muset zavázat vytvořit a udržet pracovní místa pro zdravotně nebo sociálně znevýhodněné osoby aspoň po dobu pěti let.


Zdroj: ČTK, 28. 7. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 00:23