Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 31.7. – 2.8.2015

3. 8. 2015 | Agris

Brusel chce prodloužit podporu zemědělcům zasaženým sankcemi

Evropská komise plánuje prodloužit opatření na podporu zemědělských sektorů, které byly postiženy ruskými sankcemi. Podpůrná opatření v mlékárenství, která mají nyní končit na konci září, by měla být prodloužena do konce února příštího roku. Kroky na podporu producentů ovoce a zeleniny by měly trvat do 30. června 2016.

Česká legislativa počítá s povodněmi, se suchem už méně

Česko má propracovanější protipovodňová opatření, neboť s tzv. velkou vodou má za posledních 25 let více zkušeností. Naproti tomu preventivní opatření proti suchu v tuzemsku chybí, a je proto nezbytné podobnou legislativu nastolit i v tomto případě.

Ministerstvo zemědělství rozdělí podnikatelům v zemědělství, lesnictví a potravinářství 5 miliard z eurodotací

Více než 5 miliard korun je připraveno pro podnikatele v zemědělství, lesnictví a potravinářství v prvním kole příjmu žádostí na projekty z Programu rozvoje venkova (PRV) 2014 - 2020. Ministerstvo vyšlo vstříc požadavkům zemědělců a jako první na podzim vyhlásí opatření na investice do zemědělského majetku, potravinářských podniků a lesního hospodářství.

Inspekce pro neakceptovatelný hygienický stav uzavřela 140 provozoven

V letošním roce Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela již 140 provozoven. Z tohoto počtu je 96 provozoven společného stravování – restaurace, rychlá očerstvení, pivnice apod. – kde inspekce získala kompetenci k výkonu kontroly až 1. 1. 2015.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 11:41