Agris.cz - agrární portál

Budvar opravil za 70 milionů korun stáčírnu lahví

11. 8. 2015 | ČTK

Českobudějovický pivovar Budvar ukončil opravu budovy stáčírny lahví. Náklady na rekonstrukci objektu, která trvala více než půl roku, činily 70 milionů korun. Výrobní kapacita stáčírny se v posledních letech zvýšila ze 40.000 lahví za hodinu na 80.000 lahví. ČTK to řekl mluvčí Budvaru Petr Samec.

"Budova stáčírny si po více než 40 letech generální opravu zasloužila. Kromě výměny rozvodů všech médií a vybudování nového zázemí pro zaměstnance jsme opravili i fasádu. Navíc jsme se snažili, aby celkový výsledek stavebních úprav byl nejen vizitkou pivovaru, ale i ozdobou města České Budějovice na jedné z hlavních příjezdových tras do centra," řekl sládek Budějovického Budvaru Adam Brož.

Stavební práce začaly letos v lednu a probíhaly za plného provozu bez omezení výkonu stáčecích linek. Kromě jiného se kompletně vyměnily rozvodné sítě vody, elektřiny, kanalizace a vytápění. Zlepšily se protihlukové a tepelně-izolační vlastnosti pláště budovy a fasády. Dále projekt počítal s rozšířením a modernizováním šaten, umývárny a kuchyňky. Využívat je budou nejen pracovníci obsluhy a údržby stáčírny lahví, ale i personál linky pro stáčení plechovek a v budoucnu také pracovníci logistiky.


Zdroj: ČTK, 11. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 09:06