Agris.cz - agrární portál

Výrobce masa a uzenin Steinex postaví nový masokombinát v Kuřimi

12. 8. 2015 | ČTK

Brněnská společnost Steinex, která vyrábí a prodává maso, masné výrobky a uzeniny, se chystá v Kuřimi na Brněnsku stavět nový závod. V současnosti stále zpracovává maso ve výrobně na Mojmírově náměstí v Brně a kapacita již přestává postačovat. Firma chce začít stavět příští rok, do provozu by měl jít masokombinát v roce 2019, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

V současnosti má firma necelou stovku zaměstnanců, v novém provozu se počítá až se 124 lidmi během jedné směny, některé profese by měly podle plánů pracovat ve dvou směnách. Kapacita výroby má být téměř 9000 tun zpracovaného masa ročně, což je denně zhruba 35 tun. "Vznikne moderní závod, který pomůže udržet si konkurenceschopnost na trhu," uvádí se v dokumentu. Část strojů si podnik převeze do nového z Brna a část vybaví zcela nově.

Masozávod bude stát v místě bývalého statku u ulic Tišnovská a Zámecká, tedy v brownfieldu. Zastavěná plocha má být 4800 metrů čtverečních a kromě samotného výrobního závodu vznikne i administrativní budova.

Podle výroční zprávy ve Sbírce listin měl podnik loni tržby 310 milionů korun, letos chce růst na 330 milionů. Loni rostly tržby za vlastní výrobky díky rozšíření spolupráce s odběrateli. Naopak klesly tržby za prodej zboží kvůli zdražení zahraničních výrobků a kurzu koruny k euru. Mimo jiné se podařilo významně zvýšit export do Maďarska a na Slovensko.

Steinex je rodinná firma, kterou vede Jaromír Steinhauser. Kromě vlastního masa a masných výrobků prodává některé středomořské potraviny jako olivy či olivové oleje. Jeho bratr Ladislav je majitelem firmy s tímtéž zaměřením s názvem Steinhauser. Dlouhá léta měly obě firmy podobná loga, letos se však tišnovská firma Steinhauser rozhodla výrazněji odlišit.

Zdeněk Meitner 


Zdroj: ČTK, 12. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 02:44