Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR vypsaly zakázku na návrh nových stejnokrojů

12. 8. 2015 | Lesy České republiky, s. p.

Státní podnik Lesy České republiky vypsal veřejnou zakázku na návrh nových lesnických stejnokrojů. Jediným hodnotícím kritériem bude komplexní kvalita řešení, módní návrháři mohou své nabídky podat do 23. září. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová. Podnik, kterému patří z hruba polovina lesů v zemi, chce obměnit stejnokroje lesníků po dvaceti letech.

"V prvním kole půjde o výtvarný návrh nových stejnokrojů, jejich technický nákres a dokumentaci," uvedl obchodní ředitel podniku Lesy ČR Radovan Srba. Podle něj budou návrhy posuzované anonymně, návrháři tak nesmí žádný z dokumentů podepsat či uvést odkaz, heslo ani jinou grafickou značku, které by mohly vést k porušení anonymity.

Hodnotící komise může vybrat až tři nejlepší návrhy, jejichž autoři získají 50.000 korun jako odměnu za invenci. Následně nechají vybraní uchazeči na náklady podniku pánský i dámský model stejnokroje ušít. "Komise zasedne znovu a vybere nejlepší z nich. S vítězným návrhářem podnik uzavře smlouvu na poskytnutí výhradní a neomezené licence na vzor stejnokroje v hodnotě 250.000 korun bez DPH," uvedla mluvčí.

Vlastního dodavatele nových stejnokrojů bude podnik poptávat v další veřejné zakázce. Lesy ČR měly v roce 2014 podle údajů z výroční zprávy 3335 zaměstnanců. Podle mluvčí Jouklové má nárok na stejnokroj zhruba 2400 zaměstnanců a podle hrubých odhadů by jeden stejnokroj mohl stát 13.000 korun. Náklady na pořízení nových uniforem lesníků by tak mohly být okolo 30 milionů korun.


Zdroj: Lesy České republiky, s. p., 12. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 21:41