Agris.cz - agrární portál

Firma Czech Frost se odvolala proti pokutě 1,1 milionu korun

18. 8. 2015 | ČTK

Firma Czech Frost se odvolala proti pokutě 1,1 milionu korun, kterou dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Případem se bude zabývat rozkladová komise předsedy úřadu Petra Rafaje, řekl dnes ČTK mluvčí úřadu Martin Švanda. Firma neposkytla úřadu obchodní záznamy, které vyžadoval.

Czech Frost je podezřelá z kartelu v souvislosti s přebíráním, skladováním a ochraňováním zboží. Letos v únoru do firmy přijela neohlášená inspekce antimonopolního úřadu. Chtěla prověřit i obchodní záznamy nacházející se v počítači jednatele společnosti. Firma to ale odmítla a dokumenty nezpřístupnila ani po upozornění, že může být potrestána pořádkovou pokutou.

"Neumožněním nahlížet do obchodních záznamů nacházejících se v počítači jednatele došlo k nevratnému znemožnění jejich efektivního prověření a bylo zabráněno potenciálnímu získání důležitých důkazů protisoutěžního jednání," uvedl letos v červnu Rafaj.

Podle zákona o ochraně hospodářské soutěže jsou v rámci šetření na místě v obchodních prostorách zaměstnanci antimonopolního úřadu oprávněni vstupovat do obchodních prostor soutěžitelů. Mohou mimo jiné nahlížet do obchodních záznamů a dělat si jejich kopie. "Firma má během šetření na místě v obchodních prostorách povinnost s úřadem spolupracovat a zpřístupnit mu všechny dokumenty, které má k dispozici a které se týkají předmětu šetření," uvedl Rafaj.


Zdroj: ČTK, 18. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 05:53