Agris.cz - agrární portál

Letní etapu výstavy květin Flora Olomouc navštívilo 27.000 lidí

24. 8. 2015 | ČTK

Letní etapu mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc navštívilo od čtvrtka zhruba 27.000 lidí. Je to podobný počet jako v loňském roce, řekl ČTK mluvčí výstaviště Adam Fritscher. Magnetem pro návštěvníky se stala ústřední expozice, která lidem nabídla krásy pestrobarevných květů, ale také informace o letní přírodě.

Expozice v hlavním pavilonu A se nesla ve znamení 30. výročí založení Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, jejíž studenti také s přípravou výzdoby pomáhali, a 150. výročí první přednášky Gregora Johanna Mendela na schůzi Přírodovědeckého spolku v Brně.

Galerii hlavního pavilonu A ozdobila expozice Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ, díky které se návštěvníci dozvěděli informace o pozitivním vlivu léčivek na lidské zdraví a novinkách v tomto oboru.

"K dalším lákadlům patřila růžová expozice," připomněl Fritscher obnovenou přehlídku Vyznání růžím. Vyvrcholila křtem nové keřové růže se symbolickým jménem Flora Olomouc. Návštěvníci na výstavě viděli i expozici okrasných dřevin, tradiční i méně známé odrůdy ovoce a zeleniny a především stovky květin šesti desítek tuzemských i zahraničních vystavovatelů.

Výstavu Flora tradičně doprovázely Letní zahradnické trhy, kterých se letos zúčastnilo 165 prodejců s nabídkou květin, okrasných dřevin, zahradnického sortimentu i pomůcek a potřeb pro zahrádkáře.

Flora Olomouc je nejstarší českou květinovou výstavou, její počátky se datují do roku 1958. Závěrečná etapa této nejvýznamnější přehlídky olomouckého výstaviště - podzimní Flora - se spolu s festivalem gastronomie a nápojů Olima a podzimními zahradnickými trhy uskuteční 1. až 4. října.


Zdroj: ČTK, 24. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 15:40